CURRICULUM VITAE

Dr. Bert Du Pont (°1985) studeerde geneeskunde aan de Katholieke Universiteit Leuven (2003-2010). Onder supervisie van professor Broos en later professor De Leyn volgde hij zijn opleiding algemene heelkunde te UZ Leuven, het Jessa ziekenhuis Hasselt en het Imelda ziekenhuis te Bonheiden. Nadat hij in 2016 afstudeerde als algemeen chirurg volgde hij eerst een bijkomende tweejarige opleiding vaatheelkunde respectievelijk te ZOL Genk en UZ Leuven. Aansluitend volgde Dr. Du Pont nog een bijkomende specialisatie in de thoraxheelkunde onder supervisie van professor De Leyn. Deze laatste specialisatie werd aangevuld met fellowships in het Zhongshan Hospital en het Pulmonary Hospital te Shanghai.

Sinds 2019 werkt hij als vaat- en thoraxchirurg in het Jessa ziekenhuis Hasselt en het AZ Vesalius te Tongeren. Op deze campussen verzorgt hij zijn vaatheelkundige praktijk waarbij arteriële en veneuze pathologie volgens de meest hedendaagse en minimaal invasieve technieken behandeld wordt. Voorts werkt hij ook als consulent in het Sint-Trudo ziekenhuis in Sint-Truiden en het Sint-Franciskusziekenhuis te Heusden Zolder. Het is netwerkbreed over al deze ziekenhuizen dat hij in samenwerking met collega Dr. Smeyers de longchirurgie verzorgt.

Dr. Du Pont behandelt zowel alle domeinen van de arteriële als de veneuze pathologie en heeft bijzondere interesse in de minimaal invasieve longchirurgie. Om op al deze domeinen up-to-date te blijven volgt hij dan ook op zeer regelmatige basis congressen en symposia in binnen- en buitenland.

Onze associatie staat garant voor een individuele aanpak en behandeling van elke patiënt met de grootste zorg, kunde en een menselijk gelaat.