CURRICULUM VITAE

Dr. Smeyers (°1990) genoot zijn opleiding geneeskunde aan de UHasselt (2008-2011) en de KU Leuven (2011-2015). Vervolgens specialiseerde hij zich in de algemene heelkunde via de KU Leuven  (2015-2021) onder supervisie van Prof. Dr. De Leyn. In die periode werkte hij ondermeer in het Jessa Ziekenhuis te Hasselt, Ziekenhuisgroep Twente in Almelo (Nederland) en de Universitaire Ziekenhuizen Leuven.

 

Voor de verdere specialisatie vasculaire en thoracale heelkunde vulde Dr. Smeyers zijn opleiding aan met een fellowship vasculaire heelkunde in de Ziekenhuisgroep Twente en het Saxenburgh Medisch Centrum in Hardenberg (Nederland). Tot slot volgde hij een fellowship thoracale heelkunde in het UZ Leuven onder leiding van Prof. Dr. De Leyn, waarbij hij ook deel uit maakte van het longtransplantatieteam onder leiding van Prof. Dr. Van Raemdonck en Prof. Dr. Ceulemans. Hij verbleef ook tijdelijk in Duitsland en Portugal voor bijkomende opleidingen in thoracoscopische longresecties.

 

In het AZ Vesalius legt Dr. Smeyers zich toe op vaatheelkunde en thoracale chirurgie, met de nadruk op zowel klassieke open als endovasculaire benadering van arteriële vaatproblematiek en tevens access chirurgie en veneuze pathologie. Voorts is Dr. Smeyers toegespitst op minimaal invasieve thoraxchirurgie zoals longresecties en mediastinale chirurgie evenals heelkunde van de thoraxwand. Om op al deze domeinen up-to-date te blijven volgt hij dan ook regelmatig congressen en symposia in binnen- en buitenland.

 

Verder werkt Dr. Smeyers ook als consulent in het Jessa Ziekenhuis te Hasselt, het Sint-Trudo ziekenhuis in Sint-Truiden en het Sint-Franciskusziekenhuis te Heusden Zolder. Het is netwerkbreed over al deze ziekenhuizen dat hij in samenwerking met collega Dr. Du Pont de longchirurgie verzorgt. Voorts blijft dr. Smeyers verbonden met UZ Leuven als lid van het longtransplantatieteam en zal hij prelevatiewachten verzorgen.

 

Warme en perfecte zorg met een menselijk gelaat, telkens op maat van de patiënt, daar staan we garant voor.