CURRICULUM VITAE

Dr. Jean-Pierre Lacquet (°1964) deed zijn studies geneeskunde aan de Katholieke Universiteit Leuven van 1982 tot 1989. Nadien volgde hij van 1989 tot 1995 de opleiding tot chirurg aan het U.Z. Gasthuisberg Leuven (onder leiding van professor Gruwez en professor Broos), in het AMC Heerlen en in het Virga Jesse ziekenhuis Hasselt. Hij verkreeg het getuigschrift van bijzondere bekwaamheid in de vaatheelkunde na een opleiding in het U.Z. Gasthuisberg Leuven van 1995 tot 1997 (onder leiding van professor Suy).

Sinds 1997 is hij verbonden als vaat-thoraxchirurg aan het Jessa ziekenhuis Hasselt alsook aan het Sint-Trudo ziekenhuis Sint-Truiden. Hij is tevens toegelaten geneesheer in het A.Z. Vesalius Tongeren en het Sint-Franciscus ziekenhuis Heusden.

Zijn bijzondere interesse gaat uit naar de arteriële chirurgie en in het bijzonder de endovasculaire behandelingstechnieken. Hiervoor volgt hij de snelle evoluties op de voet en neemt hij deel aan nationale en internationale symposia, workshops en congressen.

Hij biedt het volledige behandelingsgamma aan in de arteriële klassieke en endovasculaire heelkunde, de volledige veneuze pathologie, de accesspathologie en thoracale aandoeningen.