CURRICULUM VITAE

Dr. Frédéric Libeer (°1976) deed zijn studies geneeskunde aan de KUL van 1994 tot 2001 waar hij afstudeerde met onderscheiding. Van 2001 tot 2007 volgde hij de opleiding tot chirurg aan de KULeuven, Dendermonde en Wilrijk. Hij volgde een bijzondere bekwaming in de vaatheelkunde van 2007 tot 2009 te Leuven, Bonheiden en Hasselt met specifieke interesse in de endovasculaire behandelingen.
Sinds 2009 is hij verbonden als vaat-thoraxchirurg aan het St-Trudo ziekenhuis te Sint-Truiden, alsook als consulent in het Jessa ziekenhuis te Hasselt en het AZ Vesalius te Tongeren en het Sint-Franciscus ziekenhuis te Heusden-Zolder.

Hij werkte mee aan verschillende studies in verband met stents in de perifere bloedvaten en is op de hoogte van de laatste endovasculaire behandelingstechnieken, met inbegrip van de endoveneuze (laser en ablatie) technieken. Zijn grootste interesse gaat uit naar de endovasculaire behandeling van aortapathologie, meer bepaald de FEVAR (gefenestreerde aorta endoprothesen) en de BEVAR (vertakte aorta endoprothesen). Hij volgde hiervoor multipele opleidingen in het buitenland in gerenomeerde centra en is de drijvende kracht van deze behandelingstechnieken binnen het hele Zuid-Limburgse netwerk.

Hij volgt jaarlijks multipele, nationale en internationale workshops en congressen om zo op de hoogte te blijven van de snelle evolutie in de recentste behandelingstechnieken teneinde deze te kunnen gebruiken in zijn dagdagelijkse praktijk. Verder verzorgt hij de accesschirurgie voor het plaatsen van pacemakers, bij dialysepatienten en bij intrathoracale schildklierresecties. Tevens verzorgt hij de anterieure approach bij wervelzuilchirurgie abdominaal en thoracaal samen met Prof. Lauweryns, rugchirurg.