CURRICULUM VITAE

Dr. Pieter van de Gender (°1975) studeerde geneeskunde aan de KU Leuven (1993 -2000).
Onder auspiciën van professor Broos volgde hij de opleiding tot chirurg (2000-2006) binnen het universitair ziekenhuis Gasthuisberg, het Heilig-Hartziekenhuis te Roeselare, het AMC in Heerlen en het Imeldaziekenhuis in Bonheiden. Daarna bekwaamde hij zich verder in de vaatheelkunde in Bonheiden bij Dr. Peeters. Hij werkte mee aan verschillende wetenschappelijke klinische studies, wat een kritische geest scherpt. Via jaarlijkse congressen en workshops bij collega’s chirurgen en interventionalisten blijft hij op de hoogte van de recente evoluties.

Sinds 2008 werkt hij als vaat- en thoraxchirurg in het Sint-Franciskusziekenhuis in Heusden-Zolder en in het Sint-Trudoziekenhuis in Sint-Truiden. Hij is verbonden als consulent aan het Jessaziekenhuis te Hasselt.

Minimaal invasieve behandelingen zijn voor hem de hoeksteen van moderne zorg. Zijn interesse gaat hierbij vooral uit naar behandeling van diabetici, aneurysmata en chronische veneuse insufficientie (laserablatie en foam voor spataders, recanalisatie na diepe veneuse trombose).

Optimale zorg kan maar als we elkaar goed verstaan, we maken dan ook graag tijd voor u op onze raadplegingen in Heusden en Beringen.